X

Staza #BBR17

Staza Belgrade Business Run 2017 je ravna i brza. Dužina staze je 5 km. Startno ciljna zona nalazi se na Sava Promenadi, na platou pored podmornice.

Start trke je u pravcu Ade, kada se trči do kraja uređene staze na 200m. Nakon okreta, staza se vraća pored startno-ciljne zone i vodi biciklističkom stazom u pravcu 25. maja. Staza prolazi pristanište brodova, Beton halu i vodi sve do malog brdašca tik ispred splava Kolos (pre teniskih terena Novaka Đokovića). Nakon okreta staza se vraća šetalištem i ponovo biciklističkom stazom do cilja.

Staza je vidno obeležena i obezbeđena redarima.

Start trke biće u dve zone. Trkači na samom startu ulaze u zonu "Brže od 30 minuta" ili zonu "Sporije od 30 minuta", a prema svojim pretpostavljenim vremenima završetka trke. Kompetetivni takmičari zauzeće pozicije u prvim redovima (19:59 i brže), dok će trkači koji budu lagano džogirali i kojima ciljno vreme nije od presudnog značaja krenuti sa kraja kolone.

Trka je čipovana. To znači da se u startnom paketu nalazi startni broj koji kačite na majicu. Na poleđini startnog broja se nalazi čip koji meri kada ste prošli startnu odnosno ciljnu liniju. Vaš rezultat je vreme koje se računa od trenutka kada pređete strartnu liniju, tako da sekunde koje "izgubite" dok čekate da trkači pre vas krenu, ne ulaze u vaše neto vreme. Pobednik trke je onaj trkač i onaj tim koji bude imao najmanje neto (Chip time) vreme, a ne bruto vreme, tj vreme od oficijalnog pucnja za start trke (Gun time).

Nakon prolaska kroz cilj, važno je nastaviti kretanje kroz ciljnu zonu, a ne naglo se zaustaviti kada trkači koji sprintaju u finišu mogu slučajno da nalete na vas i udare vas. Na cilju dobijate medalju i prvo okrepu, a onda dalje nastavljate u glavnu zonu trke gde možete iskorititi vaše kupone za hranu i piće.

Želimo vam fantastičan četvrtak, sjajnu trku i još bolji provod.

Leave a Reply

Message
Your Name *
Your Email *
Website